neděle 18. září 2016

Montanier svůj tým stále ještě tvoří



Můžeme donekonečna diskutovat na téma kolik bodů jsme po reprezentační pauze získali, nebo ztratili, každopádně máme ze tří zápasů, z nichž se dva hrály venku, body dva a v tabulce se žádný skok do popředí nekoná. Na Aston Ville Forest bod vydřeli, v Rotherhamu byla konečná remíza spíše neúspěchem, protože jsme inkasovali vyrovnávací branku ve chvíli, kdy našich hráčů bylo v poli o jednoho víc. Sobotní prohra proti velmi silnému Norwichi asi byla reálným odrazem schopností týmu.

Forest se pod vedením Philippe Montaniera stále ještě tvoří, po takovém množství změn v létě opravdu nelze čekat, že si tým v polovině září sedne a bude předvádět to, na co má. Odhaduji to na konec října, tehdy už budeme zřejmě moci mluvit o tom, že se tým sehrál a snad také sestava bude vyladěna.

I když – sestava asi ne. Montanier si prostě libuje v neustálých změnách, které jsou na anglické poměry opravdu velmi neobvyklé. V osmi zápasech Championship už poslal do hry 29 hráčů… Kdo by řekl, že v sobotu nebude v základu Lansbury, který v minulých zápasech patřil k tahounům mužstva a právě jedná o novém kontraktu? Možná, že právě jeho energii a zkušenost ve středu pole Reds postrádali. Ale přiznejme si, že Norwich, který se po sestupu z Premier League moc nezměnil, je momentálně asi zkušenější, sehranější, a tedy i silnější.

Bohužel, faktem je, že po kontroverzním prodeji Oliverka Burkea Forest ještě nedokázali vyhrát. Od zápasu proti Leedsu na konci srpna, v němž se zranil, nehraje ani Assombalonga. To jsou dvě obrovské ztráty, které týmu, který se má stabilizovat, nijak neprospěly. Do hry se ale pomalu dostává Bendtner, dvě dosavadní třiceminutovky byly slibné. Z dalších „postburkeovských“ posil vypadá docela slibně Dumitru. No a konečně se střelecky chytil Vellios. To jsou pozitiva, stejně jako výkony Stojkoviče či Pereiry.

Úterní zápas Ligového poháru proti Arsenalu, jakkoliv bude atraktivní, bude mít svou důležitost opět spíše v procesu hledání a vylaďování herní tváře mužstva. Asi bude mít jiný charakter než tvrdé a nekompromisní boje o ligové boje, dá se předpokládat, že Arséne Wenger přiveze tým mladíků spolu s náhradníky z lavičky. Ale možná právě tato změna typu soupeře Forest prospěje. V tuto chvíli platí, že každý zápas navíc je vhod a pomůže Montanierovi přiblížit se jeho představám.  

Žádné komentáře:

Okomentovat