čtvrtek 8. září 2016

Proti Aston Ville s osvědčeným materiálem?


S naším nedělním soupeřem, Aston Villou, hráli Forest naposledy v sezoně 1998/99, tedy ještě v časech Premier League. Po domácí remíze 2:2 jsme ve Villa Parku prohráli 0:2 a posléze přišel sestup. Prach zapomnění ještě nezavál loňský přípravný zápas, který na City Ground skončil nerozhodně 3:3. Hattrick se povedl Scottu Sinclairovi, který ale od léta už kope za Celtic.

Villa na jaře po letech tápání spadla a musí se jako další poměrně slavný klub probíjet druhou ligou. Že to není nic snadného, už tým trenéra di Mattea poznal. Z pěti zápasů má jen pět bodů, to není nic světoborného, z vítězství se radoval jen jednou nad Rotherhamem.

Nás ale zajímají Reds. Od posledního domácího mače proti Leedsu se toho odehrálo moc, snad i víc, než by bylo záhodno. Kádr se pozměnil do takové míry, že se z toho doteď vzpamatováváme. Navzdory všem otřesům by ale nedělní základní sestava mohla být postavena z valné části na fotbalistech, z nichž mohl trenér vybírat už na začátku sezony. Nové tváře se do ní vůbec nemusejí dostat.

Výjimkou je ovšem post gólmana. Je docela pravděpodobné, že šanci dostane poprvé srbský internacionál Vladimir Stojkovič. Během reprezentační pauzy už mohl poznat prostředí i spoluhráče a jeho kvalita je určitě výš než u Hendersona. V obraně se jeví jako možná čtyřka Lichaj – Mills – Mancienne – Traore. Pravý bek Lichaj je spolehlivější zadák než trochu lehkovážný Pereira a vlevo by Traore měl dostat přednost před Foxem, který jednoduše řečeno není tak dobrý fotbalista, aby se momentálně pohyboval někde poblíž základní jedenáctky. Už aby byl zdravý Pinillos. Ačkoliv kouč Montanier ve středu obrany rád experimentuje, dvojice Mills-Mancienne se mi jeví jako nejlepší možná volba.


Uprostřed zálohy zřejmě nastoupí osvědčená trojice Lansbury – Cohen – Kasami. Hráli dobře proti Leedsu a s nimi opravdu nemám o střed hřiště obavy. Vpravo by se na Burkeovo místo mohl přesunout Pereira a vlevo není důvod, proč dávat ze sestavy pryč Osborna. Útok je v podstatě jasný, při systému 4-5-1, který Montanier preferuje, tam patří jako jednička Assombalonga, pokud tedy bude fit. Bendtner musí dohnat tréninkové manko. Ostatní posily by měly začít na lavičce.

Taková jedenáctka má na to zápas na půdě těžkého soupeře zvládnout. Jistě, s ohledem na to, jak Philippe Montanier v úvodních kolech divoce míchal se sestavou, vůbec bych se nedivil, že všechno bude úplně jinak…

Žádné komentáře:

Okomentovat